Over Floral Madnesses

Op zoek naar Passie

Hi, Ik ben Nina de founder en CEO van Floral Madnesses. Bij Floral Madnesses helpen we jou om tot jarenlang te genieten van je bloemen. Dat doen we door te kiezen voor enkel en alleen droogbloemen en gedroogde bloemen. Daarnaast helpen we je graag om meer tijd vrij te maken voor jezelf door onze workshops en DIY pakketten. Want ik geloof erin dat tijd vrij maken voor jezelf (om te ontspannen, zodat je batterij opgeladen is) the key is om zelf een gelukkig leven te lijden en zo ook aan anderen hun geluk bij te dragen. You can’t pour from an empty cup!

Naast het feit dat ik iedereen wil helpen bij het vormgeven van zijn/haar gelukkig leven door middel van mijn bloemen zocht ik jarenlang naar mijn eigen passie die ik dan, je raad het al he… vond in het creëren met bloemen. Ik was altijd iemand die alles graag deed en vanalles wilde ontdekken en doen, maar niks tot op de bodem wilde uitspitten. Zo heb ik getekend, geschilderd, juwelen ontworpen, hield ik me een tijdje bezig met kledij ontwerpen en maken,… Maar niks deed ik met volle overgave en uiteindelijk had ik nooit een echte passie. Tot ik een workshop volgde om je eigen boeket te leren maken. En toen ging de bal aan het rollen…


Van passie naar bijberoep

Ik begon met het samenstellen van boeketten, voor mezelf. Jammer genoeg net zoals alle verse bloemen kwam er aan zo’n boeket na een week of twee altijd een einde. Het belandde dan in de vuilnisbak, allemaal niet zo duurzaam en best wel jammer van de mooie kleuren en geuren.

Tot ik het principe ontdekte van droogbloemen en zelf mijn bloemen begon te drogen. Maar wat doe je dan met die hele collectie droogbloemendecoraties? Allemaal zelf bijhouden en een plekje geven? Zoveel plaats heb ik jammer genoeg niet :p

Liefde voor bloemen en ondernemen

En zo ontstond stilaan het idee om een webshop/eigen zaak op te starten. Want ook ondernemen was al van jongs af aan een grote droom, maar je kent het misschien wel, nooit durven, altijd denken dat dat niet zou lukken en je moet toch zeker zijn van je vast inkomen…? Begin 2020 waagde ik de sprong en daar heb ik nog geen minuut spijt van gehad. Met Floral Madnesses wil ik “anders” zijn en vind ik het vooral belangrijk om zo zorgzaam en beschermend mogelijk om te gaan met wat ik het meest kostbaar vind in de hele wereld: het gelukkige gevoel dat je van bloemen in huis, kan krijgen.

Het belang van duurzaamheid

Daarom is duurzaamheid bij Floral Madnesses naast kwaliteit één van de belangrijkste pijlers. Omdat ik ervoor wil zorgen dat die mooie bloemen zo lang mogelijk hun schoonheid kunnen behouden. Alle delen van de bloem worden gebruikt of verwerkt: afgebroken bloemen, afgevallen blaadjes… (behalve de stelen, als jij hiervoor een leuk idee hebt? Laat het me dan vooral weten 😉 ) Daarnaast wordt alle verpakkingsmateriaal zoveel mogelijk hergebruikt, wordt er rekening gehouden met het lokaal inkopen van de bloemen, gebruiken we papieren ecologische tape…

Zo dragen we ons steentje bij aan een mooie toekomst en planeet, die nog eeuwenlang zal meegaan en dus zullen dan op hun beurt ook wij en alle bloemen op die planeet nog een lang leven voor zich hebben.

Geïnspireerd door mijn verhaal? Neem zeker eens een kijkje tussen al die mooie bloemen in de webshop of kijk eens naar de workshopagenda

En wie weet tot binnenkort!?

Veel liefs,
Nina van
Floral Madnesses

Fotocredits: Bynouchka

X
Cart
  • No products in the cart.