Floral DIY: 3 tips voor het maken van jouw DIY dried flowerhoop

Droogbloemen Flowerhoop maken


We weten dat een groot deel van ons publiek nogal creatief is aangelegd en graag aan het DIY’en gaat! Daarom geef ik je in dit artikel van vandaag graag 3 tips mee om jouw DIY flowerhoop met droogbloemen te maken. Let’s go!

Onze tips:
  1. Kies de juiste bloemen: Bij het maken van een bloemenkrans met droogbloemen is de keuze van de bloemen van groot belang. Kies bloemen die van nature goed drogen en hun vorm en kleur behouden, zoals gipskruid, lavendel, eucalyptus… Zorg ervoor dat je droogbloemen kiest die bij elkaar passen qua kleur en textuur.
  2. Bereid je bloemen voor: Zorg ervoor dat je de droogbloemen op de juiste manier voorbereidt voordat je ze aan de bloemenkrans bevestigt. Verwijder losse bladeren en snoei de stelen zodat ze gemakkelijk te verwerken zijn. Als je de droogbloemen zelf hebt gedroogd, zorg er dan voor dat ze volledig droog zijn voordat je ze gebruikt.
  3. Droogbloemen behouden: Droogbloemen hebben de eigenschap lang mooi te blijven, maar ze zijn wel gevoelig voor vocht en direct zonlicht. Zorg ervoor dat je de bloemenkrans op een droge en beschermde plek bewaart om verkleuring en verwelking te voorkomen. Een interieurstuk aan de muur, deur of boven een open haard zijn mooie plekken om je bloemenkrans met droogbloemen tentoon te stellen.

Benieuwd naar meer? Zin om zelf eens aan de slag te gaan en je eigen unieke flowerhoop met droogbloemen zelf te maken? Deze zomer staan er nog enkele leuke workshops op de planning waarvoor er nog enkele plekjes vrij zijn, maar weer er op tijd bij, want de tickets gaan snel de deur uit en de plaatsen zijn beperkt!

De workshops gaan telkens door in Bornem of Zemst… Is dat voor jou net iets te ver? Geen probleem, ook daar is een oplossing voor, want je kan ook thuis zelf aan de slag gaan op eigen tempo met één van onze DIY pakketten.

Floral Madnesses moederdag cadeau rust voor mama Flowerhoop maken

Veel liefs,
Nina van Floral Madnesses

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *