Floral reflections: Kom te weten welke bloem je geboortebloem is

floral triangle lotte


Heb jij al wel eens gehoord van geboortebloemen? Het zit zo’n beetje in elkaar zoals een horoscoop of sterrenbeeld, iedereen krijgt het mee met de geboorte en of je nu in je horoscoop geloofd of niet, het is en blijft toch gewoon leuk om te lezen, toch!? Hieronder vertel ik je wat meer over de verschillende geboortebloemen en wat ze over je vertellen.

Ikzelf ben geboren in februari, mijn geboortebloem is dus een Iris, maar zelf heb ik er eigenlijk niet veel mee. Doe mij maar eerder een roos (dé bloem van de romantiek). De betekenis erachter zint me echter wel…

Januari: roze anjer

Februari: iris

geboortebloemen anjer
geboortebloemen

Ben je in januari geboren? Dan is jouw geboortebloem een roze anjer. Deze bloem staat voor trots, moed, liefde en vriendschap.

De Iris staat voor moed, vriendschap en wijsheid. Ben je in februari geboren? Dan is de Iris jouw geboortebloem. In het Grieks betekent Iris ook wel regenboog…

Maart: Narcis

April: Madeliefje

geboortebloemen
geboortebloemen

De narcis staat voor een nieuw begin en voor zelfvertrouwen. Ben je geboren in maart? Dan wordt je door je omgeving waarschijnlijk gezien als een vrijgevig en liefdevol persoon.

Het madeliefje staat voor onschuld, jeugd en zuiverheid. Ben je geboren in april, dan is het madeliefje jouw geboortebloem.

Mei: meiklokjes

Juni: rozen

geboortebloemen
geboortebloemen

Deze schattige bloemetjes staan symbool voor geluk. Ben je geboren in mei? Dan is dit fijne bloemetje jouw geboortebloem.

Deze bloem staat bekend als bloem van de romantiek. Ze heeft een elegant en verfijnd uiterlijk en een heerlijke geur. Deze bloem staat ook wel symbool voor oprechtheid en dankbaarheid.

Juli: Delphinium

Augustus: Gladiolen

geboortebloemen
geboortebloemen

Deze prachtige bloem staat symbool voor waarheid, maar ook voor positiviteit en plezier.

De gladiolen staan bekend voor hun sterke karakter, eerlijkheid en vrijgevigheid.

September: Aster

Oktober: Calendula of goudsbloem

geboortebloemen
geboortebloemen

Mensen die in september geboren zijn hebben vaak een open houding. Hun geboortebloem, de Aster staat symbool voor herfstvreugde en gelukkige ouderdom.

De goudsbloem is je geboortebloem wanneer je geboren bent in oktober. Deze bloem staat voor welvaart, creativiteit, bescheidenheid en eeuwige liefde.

November: Chrysant

December: Kerstster

chrysant
kerstster

Deze bloem symboliseert de eeuwige jeugd. Mensen die in november geboren zijn zijn dan ook meestal energieke levensgenieters.

Een blikvanger en een ideaal cadeau voor de feestdagen, da’s de kerstster. Mensen die in december geboren werden vinden familie ontzettend belangrijk.

Ik ben benieuwd welke bloem jouw geboortebloem is. Laat het ons weten door het hieronder in de reacties te zetten 😉

Veel liefs,
Nina van Floral Madnesses

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *