Floral expertise: Droogbloemen behandelen met haarlak? Geen geweldig idee!

mini droogboeketje

Hoi bloemenlover,

Heb je het ook al wel eens gehoord… Je droogbloemen behandelen met haarlak zou volgens vele bronnen een goed idee zijn om de kleuren langer te behouden. Voor mij is het een no-go.

Wanneer je rekening houdt met de tips die ik je hier nogal vaak meegeef: geen direct zonlicht, geen water, afstoffen met de koude stand van de haardroger,… Is het volgens mij niet nodig om je droogbloemen nog extra te behandelen met haarlak. De tips zullen helpen om zo lang mogelijk te kunnen genieten van je droogbloemen.

droogbloemen
©Leen Van De Sande

Baat het niet dan schaad het niet?

Waarom ik zo tegen haarlak ben? Want dat kan toch geen kwaad en baat het niet dan schaad het niet, toch? Aan je bloemen doet het op ‘t eerste zicht niets verkeerd nee, maar wist je dat spuitbussen over ‘t algemeen super slecht zijn voor het milieu? In die bus haarlak zit drijfgas om de bus onder druk te houden, wanneer je spuit komt dat drijfgas vrij en het werd bewezen dat dit gas enorm schadelijk is voor mens en milieu. Daarnaast is de lege bus dan ook nog eens extra afval en ik vind een droogboeket dat volledig ruikt naar haarlak ook niet heel aangenaam…

Dat zijn mijn 3 voornaamste redenen om geen haarlak te gebruiken. Want ik weet ook gewoon dat mijn droogbloemen dankzij hun goede kwaliteit, en dankzij de tips die ik je meegeef tot jarenlang zullen meegaan. Meerdere malen getest en goedgekeurd!

Uitzondering op de regel

Maar, dan is er nog die ene uitzondering op de regel. Want het enige moment waarop ik voor mijn droogbloemen haarlak zal gebruiken is wanneer het gaat om pampasgras. Dit is een grassoort die nogal veel pluisjes loslaat en een huis vol pluis, da’s ook niet heel aangenaam… Puur om de pluisjes vast te houden spuit ik deze dus in met haarlak.

Dus… Conclusie en boodschap van de dag: zet in op kwaliteit, een mooie planeet en toekomst voor iedereen.

Meer leren over droogbloemen en hun do’s and dont’s? Bekijk zeker eens ons workshopaanbod!

Veel liefs,
Nina van Floral Madnesses

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *