Floral DIY: Zo laat je je huis lekker ruiken – do it yourself potpourri

bloemenconfetti potpourri maken

Potpourri is niet alleen een heerlijke manier om je huis te verfrissen, maar het biedt ook een charmante esthetiek die je ruimte opfleurt. Waarom zou je potpourri kopen als je het zelf kunt maken? Laten we beginnen met deze eenvoudige en leuke doe-het-zelf aanpak om je huis een vleugje natuurlijke schoonheid te geven!

DIY stappenplan:

  1. Voordat we aan de slag gaan, moeten we alle benodigdheden verzamelen. Ga eens kijken in onze webshop en kies voor een floral confetti doosje. Daarnaast heb je een paar essentiële oliën nodig, zoals lavendel, rozengeur, vanille,… om je potpourri die heerlijke geur te geven. Deze essentiële oliën kan je ook online vinden bij het Nederlandse Geurwolkje bijvoorbeeld (een echte aanrader!)
  2. Nu komt het leukste gedeelte! Neem een glazen bokaal met deksel en meng voorzichtig de bloemenconfetti uit je doosje met enkele druppels van je favoriete essentiële olie. Neem de tijd om te genieten van de aromatische geuren die vrijkomen terwijl je mengt.
  3. Laat het mengsel gedurende een paar weken rusten, onder gesloten deksel om de geuren zich te laten ontwikkelen en intensiveren. Schud de potpourri af en toe om ervoor te zorgen dat alle geuren gelijkmatig worden verspreid.
  4. Nu je potpourri klaar is, is het tijd om het in je huis tentoon te stellen. Plaats het in decoratieve schalen, glazen potten of zakjes en verspreid ze door je huis. Je kunt zelfs wat potpourri in je kledingkast of laden leggen om je kleding een subtiele geur te geven.

Het maken van je eigen potpourri met onze floral confetti doosjes is een geweldige manier om je huis te verfraaien met een vleugje natuurlijke schoonheid. Dus waar wacht je nog op? Begin deze week nog met het maken van je eigen potpourri en geniet snel van de heerlijke geuren in je huis!

Floral Madnesses moederdag cadeau rust voor mama Flowerhoop maken zomers interieur potpourri maken

Veel liefs,
Nina van Floral Madnesses

Eén gedachte over “Floral DIY: Zo laat je je huis lekker ruiken – do it yourself potpourri

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *