Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Gastworkshop zilveren ringen

18 september @ 7:00 pm - 9:00 pm

workshop zilveren ringen Mechelen

Benieuwd hoe je zelf een zilveren ring maakt? Laat dan de goudsmid in jezelf naar boven komen tijdens deze mini-workshop zilveren ringen te Mechelen! Je leert er een bredere zilveren ring uit rechthoekige draad maken en krijgt zo meteen ook enkele basistechnieken van het edelsmeden onder de knie.

Kostprijs? € 85,00 per deelnemer

Min aantal deelnemers: 4
Max aantal deelnemers: 10

Wat gaan we doen? 

Ik geef je wat uitleg over het materiaal en de technieken die we gaan gebruiken en daarna ga je zelf aan de slag. Je oefent eerst het solderen met een fijnere ronde draad (en zo heb je meteen ook een tweede ring 😉 ). Daarna kies je de breedte van de rechthoekige draad voor de tweede ring én welke hamer je wil gebruiken omdat ze allemaal voor een ander patroon zorgen…

En het resultaat?

Na ongeveer 2 uur keer je terug naar huis met kennis over basistechnieken van het edelsmeden zoals zagen, vijlen, solderen en texturen aanbrengen, maar vooral met 2 fonkelnieuwe zelfgemaakte zilveren ringen!

Welke ringen maken we?
  • 1 oefen-ring uit zilveren ronde draad van 1.5mm
  • 1 ring uit zilveren rechthoekige draad van 2, 2.5, 3 of 4 mm breedte
  • Je kan beide ringen hameren met een textuur of net glad laten. Wil je één of meerdere ringen laten vergulden dan kan dit voor een meerprijs van €20 per ring. Je kan de ringen nadien op een later afgesproken tijdstip ophalen in Mechelen.
Wat is inbegrepen?
  • 2 unieke zelfgemaakte zilveren ringen
  • Een ringendoosje om je juwelen in te bewaren
  • Een boekje met uitleg om alles later nog eens na te lezen
  • Een drankje en een knabbeltje
  • Een toffe workshop met mede-creatievelingen in een groep van maximaal 8 personen

De workshop zilveren ringen gaat door in ons Floral Madnesses atelier – Onze Lieve Vrouwestraat 72 – 2800 Mechelen.

Schrijf je dus snel in want de plaatsjes zijn beperkt!

Klik HIER om je in te schrijven!

Gegevens

Datum:
18 september
Tijd:
7:00 pm - 9:00 pm
Evenement Categorie:
Site:
https://floralmadnesses.be/product/gastworkshop-zilveren-ringen-iris-van-steenwinckel2/

Locatie

Het Floral Madnesses Atelier
Onze-Lieve-Vrouwestraat 72
Mechelen, Antwerpen 2800 België
+ Google Maps
Telefoon
0470242038

Organisatoren

Iris Van Steenwinckel
Nina Govaerts
Jaarlijks verlof van 5-12 augustus

Binnenkort gaan wij in jaarlijks verlof! Ontdek hieronder wat dat wil zeggen voor de webshop, het atelier, het drogen van bruidsboeketten en moederdag op 15 augustus!

Het atelier: Ons atelier in Mechelen zal gesloten zijn van 5 t.e.m. 12 augustus.
De webshop: De webshop blijft geopend tijdens ons verlof, maar pakketjes worden pas opnieuw verstuurd vanaf 13 augustus. Shop dus nog snel online, voor 2 augustus, zodat je bestelling nog net meekan met onze laatste postronde op zaterdagochtend 3 augustus!
Bruidsboeketten drogen: Stap jij in het huwelijksbootje tussen 4 en 9 augustus? Dan spijt het me heel erg te moeten meedelen dat ik je niet kan verder helpen met het drogen van je bruidsbloemen. Trouw je vlak voor 4 augustus? Kom dan nog snel je bruidsbloemen langsbrengen en dan ga ik er nog voor mijn verlof mee aan de slag. Trouw je na 9 augustus? Dan kan je langskomen met je bruidsboeket op dinsdag 13 augustus.
Moederdag 15 augustus: Zet je je mama in de bloemetjes binnenkort en vier jij moederdag op 15 augustus? Dan kan je je moederdagbestelling komen ophalen in het atelier vanaf dinsdag 13 augustus. Wil je je bestelling met de post laten komen omdat je wat verder van het atelier woont? Plaats dan je bestelling voor 2 augustus. Zo kunnen we je pakket nog vlak voor ons verlof op de post doen!
Mailtjes en berichtjes: De mailbox, die gaat samen met de deur van het atelier even op slot. Heb je mij dringend nodig? Dan ben ik wel bereikbaar telefonisch of via whatsapp. Berichtjes via die weg worden steeds binnen de 24u beantwoord.

out of office