Floral happiness at home: 7 interieur tips en ideeën voor een gezellige thuis

Special floral hoop Birdy

Ben je net zoals ik graag bezig met het inrichten van je interieur en met het creëren van kleine en gezellige hoekjes? Ben je benieuwd hoe ik het doe en heb je wel wat zin in nieuwe ideetjes en tips? Lees dan zeker verder, want hieronder geef ik je even mijn 7 beste interieur tips en ideeën mee.

DIY stolp met droogbloemen
©Leen Van De Sande

Tijd voor interieur tips:

  1. Ga op zoek naar inspiratie. Da’s altijd mijn eerste stap. Ik doorblader alle tijdschriften, ga op zoek online, meer bepaald op Pinterest. Want eerlijk, wie wil er geen Pinterest Proof interieur?

  2. Maak een moodboard. Je gaat het misschien niet geloven, maar dit heeft me wel al geholpen wanneer ik voor de zoveelste keer in de winkel een prachtig decoratie element tegenkom. Je kan dan even terugdenken aan de kleuren die je in je moodboards hebt bepaald en op die manier haal je nooit meer iets in huis dat eigenlijk niet bij de rest van je interieur past.

  3. Bepaal het kleurenpalet. Dit hoort eigenlijk nog bij de vorige tip over het moodboard, want je gaat je dus in je gehele interieur houden aan een kleurenpalet dat je uiteraard zelf hebt gekozen. Dit zorgt voor eenheid en rust binnen jouw interieur.

  4. Kies je stijl. Ja ook deze gaat gepaard met het moodboard en de kleuren. Ga je voor landelijk, boho chic… Kies de stijl die jij het liefste ziet en waar je je zeker zal in thuis voelen. Ik vind zelf dat je ook best voor een combinatie kan gaan van verschillende stijlen. Dat is wat ik in mijn eigen interieur ook deed.

  5. Begin bij de basis. Misschien heb je je interieur al ingericht, maar wil je graag iets anders of misschien begin je al helemaal van 0. Belangrijk is om even terug te gaan naar de basis en pas later decoratie en aankleding toe te voegen.

  6. Hou het praktisch. Denk ook even na over de praktische kant. Ik had het al ontelbare keren voor dat ik iets verander in mijn interieur, iets dat uiteindelijk niet praktisch blijkt te zijn… Dan gaat het ook nooit zo blijven staan, want dan erger je jezelf er alleen aan. Dus denk even na of die zetel daar wel goed staat, kan je zo nog naar die Netflix serie kijken of zie je het beeld niet meer? You get the point 😉

  7. Wacht met decoratie en inrichting. I know, de verleiding is groot om meteen te gaan shoppen en decoratie in huis te halen, leuke plaids, tapijtjes… Maar wacht daar toch maar eventjes mee, want het risico is dan groot dat je spullen koopt, war je later weer snel genoeg van krijgt of dat je trendgevoelig gaat shoppen. Neem je tijd hiervoor en koop dus niet alles tegelijk.
styling brunchtafel pasen interieur
Veel liefs,
Nina van Floral Madnesses

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *