Floral getaway: 8 gouden tips voor een slow living lifestyle

droogboeketje slow living

Slow living: het is een term die mij alvast enorm aanspreekt en die ook door de jaren heen alleen maar meer trending geworden is. Maar wat is slow living nu eigenlijk?

Wat is slow living?

Het basis principe van een slow living lifestyle gaat over minder consumeren en trager in het leven staan. Slow living kan je implementeren in de meest dagdagelijkse dingen, van mindful eten tot boodschappen doen. Sneller is niet altijd beter. In dit nieuwe blog artikel geef ik je graag 8 gouden tips mee om meer “slow” in het dagdagelijkse drukke leven te staan.

droogboeketje slow living

Mijn 8 tips

  • Ga je iets eten? Doe het dan mindful en niet voor de tv, laat die iPhone ook maar even links liggen. Ga aan tafel zitten en maak er echt een moment van voor jezelf of samen met je gezin.
  • Neem af en toe een social media pauze. Ok, ik ben hier zelf ook alles behalve goed in, maar een social media detox helpt je wel om creatiever te zijn, productiever en vooral meer ontspannen.
  • Doe aan meditatie, yoga of ademhalingsoefeningen. Misschien klinkt het wat zweverig, maar mij helpt yoga wel echt om rustiger in het leven te staan en je hebt er soms zelfs maar een half uurtje voor nodig aan de start van je dag. Op YouTube vind je heel wat yoga oefeningen voor beginners en gevorderden. Extra tip: zoek eens op yoga with Adrienne
  • Leer meer nee zeggen tegen de dingen die je eigenlijk niet echt wil doen en waar je niet blij van wordt.
  • Werk in tijdsblokken en neem voldoende pauze tussendoor.
  • Ga naar buiten en spendeer tijd in de natuur. Een wandeling maken is trouwens een goede manier om die pauze te nemen.
  • Ruim je kledingkast en interieur even op. Rust in je omgeving zorgt voor meer rust in je hoofd.
  • Plan je maaltijden vooraf, maar bijvoorbeeld een weekmenu, dan hoef je daar op het moment zelf al niet meer over na te denken.

Welke tip pas jij als eerste toe? Laat het hieronder achter in de reacties, want ik ben benieuwd!

Veel liefs,
Nina van Floral Madnesses

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *