Privé groepsworkshop punch needle – Projectfivetonine

Ken jij punch needle al? Deze techniek kwam recent overwaaien uit de VS, maar hij is al meer dan een eeuw oud. Traditioneel werd de techiek gebruikt om tapijten te maken van restjes garen en stof. In de workshop “Punch Needle” geven wij een moderne draai aan deze eeuwenoude ambacht. Op een canvas van stevige katoenen stof leer jij een kunstwerkje maken met garen.

De punch needle of tuftnaald is een holle naald waarmee je kleine lusjes garen door een canvas prikt. Op deze manier kan je gedetailleerde designs maken. Jij brengt je eigen ontwerp mee, of kiest uit de aanwezige voorbeelden, en maakt zo een uniek accessoire om mee naar huis te nemen: een set kleine tapijtjes die als onderzetters kunnen dienen, een zacht etui, of een kunstwerkje om in een borduurring aan de muur te hangen.

De workshop duurt ca. 3 uur. Ben je op het einde van de workshop niet klaar? Geen probleem, jij mag je punch needle en frame mee naar huis nemen om het thuis af te werken. Alle materialen, hoogwaardige garens en enkele ontwerpen zijn aanwezig, zodat jij meteen aan de slag kan. Leuk voor babyshowers, vrijgezellen of uitjes met vrienden: iedereen kan zelf zijn/haar eigen ontwerp kiezen! Geschikt voor beginners!

Voor groepen van 5 tot 12 personen.