Floral moods: 10 happy tips om jouw blue monday blues te doorstaan en je winterdip tegen te gaan

winterdip tegengaan

De dag waarop ik deze nieuwe blog schrijf is bekend als Blue Monday. Ofwel ook de meest deprimerende dag van het jaar. Op deze dag zou je humeur een dieptepunt bereiken, want de feestdagen zijn voorbij, het weer is grijs en koud… Maar laten we samen die sombere stemming verdrijven en een vleugje kleur aan deze dag toevoegen. In deze blog deel ik met jou maar liefst 10 tips om de Blue Monday blues te doorstaan en een stralende dag te beleven. Je winterdip tegengaan doe je zo…

10 tips om de blue Monday blues te doorstaan:
 1. Begin je dag met positieve gedachten. Neem even de tijd om stil te staan bij dingen waar je dankbaar voor bent.
 2. Zorg voor voldoende licht in je omgeving. Daglicht kan je humeur positief beïnvloeden, zelfs op sombere dagen.
 3. Plan iets leuks voor de avond. Het vooruitzicht van een gezellige activiteit kan je dag opvrolijken. Ons DIY aanbod al bekeken? Met deze pakketten kan je telkens een leuke avond tussen de bloemen beleven en op eigen tempo thuis creatief aan de slag gaan.
 4. Maak een lijst van kleine doelen die je vandaag kunt bereiken. Het afvinken van taken geeft een gevoel van voldoening. Misschien handig om je goede voornemens erbij te halen hiervoor.
 5. Neem pauzes en ga naar buiten voor frisse lucht. Een korte wandeling kan wonderen doen voor je gemoedstoestand, ookal is het koud en misschien wel nat buiten. Nadien voel je je sowieso beter. Afronden met een warme douche en een kopje warme choco kan dan ook heerlijk zijn!
 6. Luister naar opbeurende muziek. Kies nummers die je energie geven en je stemming verbeteren. Zal ik zelf eens zo’n playlist samenstellen met nummers waar ik alvast een goed gevoel bij krijg? Een Floral Madnesses playlist… Wil je dat ik daar werk van maak? Laat dan een reactie achter onder dit blogbericht en bij voldoende enthousiasme ga ik er misschien wel mee aan de slag!
 7. Vermijd overmatige cafeïne en suiker. Kies in plaats daarvan voor gezonde snacks en drankjes om je energie stabiel te houden. Voldoende slaap doet ook echt wonderen, heb ik de laatste maanden aan de lijven ondervonden.
 8. Doe iets creatiefs. Of het nu gaat om tekenen, schrijven of knutselen, creatieve bezigheden kunnen stress verminderen. Schrijf je in voor een workshop die binnenkort plaatsvindt, daar wordt je sowieso een pakje vrolijker van!
 9. Zoek verbinding met anderen. Bel een vriend(in) of familielid voor een gezellig praatje, ga naar je favoriete koffiebar of kom in februari een bezoekje brengen aan het gloednieuwe Floral Madnesses atelier!
 10. Denk aan zelfzorg. Neem de tijd voor een ontspannend bad of lees een goed boek om tot rust te komen.

Ik hoop alvast dat deze tips je helpen om Blue Monday & je eventuele winterdip tegengaan en positief door te komen! Welke tip ga jij toepassen? Laat het hieronder achter in de reacties of deel het met me via onze social media, want ik ben razend benieuwd.

  droogbloemen winterdip tegengaan
  Foto: Roxanne Danckers

Veel liefs,
Nina van Floral Madnesses

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *