Floral happiness at home: 7 handige tips bij het inrichten van je koffie/theehoek

koffiehoekje inrichten

Het hoekje waar ik thuis het meest aandacht besteed, dat het leukst is ingericht is mijn koffie/theehoekje. Als coffeelover heb ik hier inderdaad een aangepaste plek voor. Het blijft niet alleen bij koffie, want af en toe drink ik ook al wel eens graag een theetje. Aangezien we in het Floral Madnesses atelier ook zo’n thee/koffiehoekje hebben ingericht. Omdat koffie/thee niet weg te denken zijn uit de meeste huishoudens en interieurs. Maar ook omdat Floral Madnesses intussen is geëvolueerd naar een plek, waar je meer momentjes van happiness kan vinden, om te ontspannen en rustig in het leven te staan… schrijf ik er een nieuwe blog over. In dit artikel geef ik je 7 handige tips om jouw koffie/theehoekje thuis tof in te richten. En om het om te toveren naar je favoriete plekje om je pauze’kes (of deze nu kort of langer zijn) door te brengen.

Mijn 7 tips om je thee/koffiehoekje in te richten:
De plaatsing:

1. Kies een goede plek uit: Plaats je koffie/theehoekje op een strategische plaats in je huis, bijvoorbeeld in de keuken of in de buurt van een raam waar je van het uitzicht kunt genieten tijdens het genieten van je koffie/thee. De keuken is een voor de hand liggende plek. Maar misschien geniet jij liever van je koffie/thee in de slaapkamer of in de living. Het kan dus ook dat je ervoor kiest om je koffie/theehoekje te integreren in de living of in de slaapkamer. Of misschien maak je wel 2 koffie/thee hoekjes: 1 in de keuken en 1 in de slaapkamer…

2. Heb je er voldoende plaats voor? Maak het dan comfortabel: Wij hebben hiervoor thuis niet genoeg plek, maar heb je er de plaats voor om een echt zithoekje aan je kofie/theecorner te bouwen? Zorg dan zeker voor comfortabele zitplaatsen met zachte kussens of een gezellige fauteuil waar je kunt ontspannen terwijl je van je koffie/thee geniet.

Personalisatie:

3. Personaliseer met decoraties: Voeg persoonlijkheid toe aan je hoekje door decoratieve elementen toe te voegen. Fleur je hoekje op met een (mini) droogbloemen boeketje in een mooi bijpassend vaasje. Of kies voor een boek dat je bovendien dan ook nog kan doorbladeren tijdens jouw koffie/thee moment.

4. Organiseer je koffiebenodigdheden: Houd je thee/koffiehoekje georganiseerd door gebruik te maken van handige opbergoplossingen. Mandjes of rekken voor je koffiezetapparaat, koffiebonen, en accessoires zoals lepeltjes en suikerpotjes zijn handige spullen om rust te creëren.

5. Investeer in kwaliteitskoffie/theekopjes: Kies voor duurzame en esthetisch aantrekkelijke koffie/theekopjes. Deze voegen niet alleen een vleugje stijl toe aan je hoekje, maar ze zijn ook functioneel en zorgen voor een optimale koffie/thee-ervaring.

6. Creëer een rustgevende sfeer: Maak van je koffie/theehoekje een oase van rust door afleidingen te minimaliseren en te kiezen voor rustgevende kleuren en materialen in je interieur.

Bonus:

7. Maak tijd voor jezelf: Geniet bewust van je koffie/theemomenten door even de tijd te nemen om te ontspannen, te reflecteren of gewoon te genieten van het moment, zonder afleidingen van je smartphone of andere bezigheden.

Ik hoop alvast dat dit lijstje van tips je helpen om je koffie/theehoekje in te richten! Welke tip ga jij toepassen? Laat het hieronder achter in de reacties of deel het met me via onze social media, want ik ben razend benieuwd!

droogbloemen winterdip tegengaan hoe laat ik mijn huis lekker ruiken
Foto: Roxanne Danckers

Veel liefs,
Nina van Floral Madnesses

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *