Floral getaway: Op de pauzeknop – de beste tips voor heerlijke me-time

bachelorette box

Hoi bloemenlover,

Ik startte Floral Madnesses op vanuit een passie, maar ook vanuit de idee om meer kleine geluksmomentjes te creeëren op de wereld en om jou te laten genieten, enerzijds van fleur en warmte in je interieur, zodat je huis een fijne thuis wordt en anderzijds van gezellige pauze momenten voor jezelf of samen met je vriendinnen, familie… Dat doen we vanaf nu ook met de Floral Madnesses blog. Hier lees je voortaan leuke artikels over droogbloemen, interieur, decoratie, slow living, duurzaamheid, me time tips…

Het eerste artikel gaat over die pauzeknop. We leven in een drukke maatschappij vol stress en de dagen razen vaak aan ons voorbij. Daarom is het zo ongelooflijk belangrijk om af en toe eens op die pauzeknop te duwen. Ik merk het telkens weer als ik een workshop volgde, als ik iets deed met familie of vriendinnen of als ik een avondje voor mezelf heb dat de dag erna telkens veel productiever verloopt en dat ik een rustiger en opgeladen gevoel ervaar. Daarom wil ik jou hier enkele tips geven om even te onthaasten.

me time tips
 1. Unplug:
  Leg alle elektronische spullen even aan de kant. Zet je smartphone, laptop, iPad,… uit en neem even afstand van Social media voor de komende uurtjes. I know, niet makkelijk in ‘t begin, maar je zal zien, na een halfuur denk je er al niet meer aan en vind je die tijd voor jezelf zonder overprikkeling zalig!

 2. Create:
  Ga eens creatief aan de slag, gewoon voor de fun. Probeer geen resultaat te verwachten maar amuseer je gewoon, have Some fun! De sleutel is dat het niet perfect hoeft te zijn.

 3. Journal:
  Schrijf je emoties, ideeën, dromen… even van je af. Hou ze bij in een klein notitieboekje of journal. Geen zorgen, je hoeft dit echt niet opeens dagelijks te doen. Uiteraard kan dat wel als je er goed bij voelt, maar leg jezelf vooral geen druk op en zie het niet als een extra to do!

 4. Workshop:
  Heb je iets op je Bucket list staan dat je altijd al wilde doen of leren? Boek een les/workshop en zet daarmee de eerste stap om het ook echt te doen. Het perfecte me-time moment!

 5. In de badkamer:
  Ja, ‘t is een cliché, maar het werkt wel echt. Upgrade je bad-/douchemoment met bubbels, kaarsjes, muziek of podcast. Zelfs 20 minuutjes is al genoeg om je helemaal zen te voelen.

 6. Natuurlijk!
  En dan tenslotte, ga eens naar buiten. Neem de tijd voor een wandeling in de natuur en maak je hoofd even leeg…

Dus duw af en toe eens op die pauzeknop en laat de wereld maar even aan je voorbij razen met deze me time tips.

bachelorette box


Veel liefs,
Nina van Floral Madnesses

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *