Floral moods: 3 dingen die zorgen voor meer “hygge” in je leven.

Kerst DIY pakket hygge

Let’s start at the very beginning… Want wat is “hygge” nu juist?

Hygge is een Deens woord en beschrijft een gevoel. Het is het ervaren van een fijne, warme sfeer. Het focussen op de dingen die er écht toe doen, zoals samenzijn met familie, vrienden en genieten van de fijne dingen in het leven. Omschrijf het het beste als gezellheid en knusheid.

Kortom een gevoel dat we in de winter allemaal wel wat meer kunnen gebruiken en waar we ook wel wat meer van willen…

Maar hoe haal je dat gevoel nu wat meer in huis?

  • Veel kaarsen: Da’s de allereerste tip en volgens mij ook de belangrijkste. Kaarsen zorgen voor meer licht tijdens de donkere wintermaanden, ze maken je gelukkiger en maken je huis een stuk gezelliger en knusser. Gebruik niet één kaars, geen twee… maar zet je interieur vol kaarsen en speel met grote kaarsen, kleine theelichtjes enz… Kleine lichtjes zorgen voor meer gezelligheid en dat doet me denken aan een kleine bonustip: zorg ook voor kleine lampjes, lampionnetjes, sfeerlichtjes enz… Kerstlichtjes zijn niet alleen leuk tijdens de feestdagen, maar kunnen volgens mij ook erna nog een heel jaar door de donkere kleine hoekjes in huis verlichten.

  • Genieten van de fijne en kleine dingen in net leven, dat brengt me altijd weer bij DIY, een creatief project met droogbloemen, bijvoorbeeld 🙂 Want niks is leuker dan genieten van een moment met je handen tussen de bloemen. Gedachten op nul… Bovendien kan je zo’n DIY ook gezellig samen met je vriendin doen, of met de kids bijvoorbeeld. Wist je dat we bij Floral Madnesses heel wat leuke droogbloemen DIY pakketten hebben? Neem zeker eens een kijkje in onze shop!

  • Veel kussens, dekens… in verschillende kleine hoekjes… Niks wat het knusser maakt dan dekentjes en kussens. Ik vind het zalig als kussens verschillende texturen hebben en ze fleuren de boel bovendien ook nog eens op. En, in de winter kan je er in wegduiken, terwijl je naar je favoriete serie kijkt. Kussens bieden soms ook troost. Ik maakte afgelopen maand bovendien ook bij ons thuis een coffeecorner. Een hoekje in huis, waar ik gezellig koffie kan maken en even tot rust kan komen. Meer Hygge dan dat wordt het niet.

Hopelijk heb je iets aan dit lijstje van tips, zodat je binnenkort gezellig een hele winter door kan cocoonen en tot rust komen op jouw “hygge” plekje.

styling brunchtafel pasen interieur hygge
Veel liefs, Nina van Floral Madnesses

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *