Floral expertise: Een kleine zomerse droogbloemen tip voor zonnekloppers

droogboeket Lief


In de zomer vind ik het soms zo jammer dat ik alleen binnen kan genieten van mijn boeketje droogbloemen… want ja, droogbloemen zijn niet echt geschikt om buiten te staan, in weer en wind (verse bloemen trouwens ook niet). Maar, als je even buiten zit voor koffie, een lunchpauze, dinner… dan kan je ook je droogbloemen eventjes meenemen naar buiten om er ten volle van te kunnen genieten. Vergeet ze gewoon even niet terug binnen te halen. In deze blog ontdek je nog meer droogbloemen tips.

droogbloemen tips

Waar moet je dan op letten?

Om ook buiten ten volle te genieten van je droogbloemen, zonder dat je afbreuk doet aan de lange houdbaarheid hou je wel best rekening met enkele droogbloemen tips…

  • Zet je droogbloemen ergens op een schaduwrijk plekje (uit de zon). En hou er rekening mee dat de zon verschuift dus dat je misschien ook je droogbloemen na een halve dag zal moeten verschuiven. Door direct zonlicht zullen je bloemen al snel gaan vervagen van kleur, vandaar hou je ze maar best uit de zon, dat geldt trouwens ook voor als ze binnen staan.
  • Hou rekening met de wind. Wanneer ik vorig jaar mijn droogboeket al wel eens buiten zette viel dit door de wind nogal geregeld om. Als dat enkele keren gebeurt kan dat ervoor zorgen dat er bloemen afbreken. Wat je daaraan kan doen? Je zou je vaas kunnen verzwaren, zodat deze minder makkelijk omvalt, doe dit met zand en NIET met water!!
  • Zwembad of vijver in de tuin? Hou je droogbloemen zeker uit de buurt van het water.
  • Regenbui op komst? Vergeet je bloemen dan niet tijdig binnen te halen. Denk hier ook aan als je even de deur uit moet, zet dan je boeketje opnieuw binnen voor je de deur achter je dicht trekt.
  • And last but not least. GENIET een hele zomer lang (en nog langer ook) van je droogbloemen… Zet ze bij jou op tafel tijdens je ochtendkoffie, bij de lunch, wanneer er bezoek langskomt,… Ga je op vakantie? Goed nieuws, want ook na je vakantie zullen je bloemen er nog super mooi uitzien 😉
Veel liefs,
Nina van Floral Madnesses

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *