Floral happiness at home: 5 gouden tips om van je tuin een zomers paradijs te maken

tuinkaarsen

Het is zomer en dat betekent dat we met z’n allen veel meer buiten gaan leven. Net als dat iedereen snakt naar een interieur uit de boekskes, willen we toch ook een tuin zoals die van de boekskes? Ik ben alvast vlak voor de zomer begonnen aan ons zomers paradijsje op te knappen en momenteel is de tuin de plek waar ik het liefste in rond hang.

Heb je zin om ook aan de slag te gaan en van je tuin een groen paradijs te maken? Dan geef ik je hieronder alvast mijn 5 gouden tips om je tuin te decoreren!

tuin decoreren

Mijn 5 gouden tips:

  1. Maak een gezellige loungehoek en let er op hoe de zon draait. Het is een kwestie van voorkeur, maar ikzelf geniet intens van de ochtendzon op mijn snoet. Ik zet dus best de zeteltjes van mijn loungeset op de plek waar er ‘s ochtends zon is. Maar sommigen onder ons hebben de voorkeur voor de avondzon. Dus bekijk even wat je het liefste hebt en stem je loungezeteltjes daarop af om je tuin te decoreren.
  2. Werk met een bloemen-/plantenrek of -tafel. Wij hebben langs beiden zijden van onze tuin een bloemenbed, dat ik helemaal kan volzetten met bloemen en planten, maar daarnaast hebben we ook onze oude salontafel buiten gezet. Deze doet nu dienst als bloementafel. Hoe meer bloemen en planten in de tuin, hoe liever ik het heb. Instant hapinness verzekerd!
  3. Geef de vogels en insecten een onderdak. Hier heb ik zelf nog wat werk aan, maar zonder twijfel komt er later deze zomer nog een vogelhuisje en insectenhotel te hangen in onze tuin!
  4. Decoreer ook je buitenmuren. Die worden vaak al wel eens vergeten. Maar deze kan je eigenlijk op net dezelfde manier gaan decoreren als binnen. Echter let je er wel best op dat de materialen die je gebruikt tegen de regen en wind bestand zijn. Zo kan je kiezen voor plankjes aan de muur, waarop je dan werkt met hangplantjes…
  5. Zet ook enkele kaarsen op het terras. Niks gezelliger dan ‘s avonds in goed gezelschap de kaarsen aan te steken en te genieten van een zwoele zomeravond! Wordt het wat kouder? Leg dan enkele dekentjes in de buurt van je loungeset…
Veel liefs,
Nina van Floral Madnesses

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *