Floral happiness at home: Laat je huis heerlijk ruiken naar de lente, op een natuurlijke manier.

geurstokjes hoe laat ik mijn huis lekker ruiken

Je merkt het aan de dagen die langer worden, de zon die er af en toe een beetje meer doorkomt, de temperaturen die boven de 10 graden durven te gaan… de lente hangt in de lucht. Wanneer de zon erdoor komt voel ik me als een heel ander mens. Ik heb meer energie, alles lijkt meer als vanzelf te gaan. (Ben ik daar de enige in?) Dit geeft me ook de energie om mijn huishouden aan te pakken. Om de lenteschoonmaak te doen en mijn interieur lenteproof te maken met nieuwe kleuren, bloemen en lentedecoraties. Wat ik hierbij meer dan ooit belangrijk vind is dat mijn huis lekker ruikt. Zodat wanneer je binnenkomt je een echt lentegevoel krijgt en je ook echt thuis voelt. Maar hoe laat je je huis lekker ruiken op een natuurlijke manier?

Want er bestaan uiteraard zoveel parfums, luchtverfrissers etc, maar zijn die wel zo goed voor je gezondheid? Let’s dive in met de tips die ik hieronder voor jou verzameld heb!

Enkele tips om je huis lekker te laten ruiken op een natuurlijke manier:
  1. Natuurlijke geurkaarsen: geurkaarsen worden vaak gemaakt van paraffine, deze kaarsen zijn goedkoper in aankoop, maar niet zo goed voor je gezondheid. Kaarsen die gemaakt worden met sojawas daarentegen en natuurlijke oliën zijn veel beter voor je gezondheid en bovendien zal je ook merken dat ze nóg beter ruiken dan de meer chemische geur van paraffine geurkaarsen. Ga je voor geurkaarsen? Kijk dan dus eerst eventjes van welke was ze gemaakt werden en welke oliën er gebruikt werden.
  2. Kook iets lekkers: Een meer natuurlijke wijze om je huis te vullen met een heerlijke geur is er niet. Bak koekjes, maak een chocolade cake of maak een frisse lentesalade met appelsiensap…
  3. Maak gebruik van etherische oliën: Geen zin om te koken? Dat begrijp ik maar al te goed. Er is ook een snellere en makkelijkere weg naar een heerlijke geur in huis, namelijk het gebruik van etherische oliën. Hiervoor worden vaak natuurlijke producten gebruikt en je kan ze in een geurdiffuser aanlengen met water, dan komen ze niet zo direct en heftig binnen. Je kan de etherische oliën ook op de binnenkant van je toiletrol druppelen. Zo komt de geur telkens vrij wanneer er iemand een blaadje toiletpapier afscheurt.
  4. Maak zelf potpourri met onze bloemenconfetti + etherische oliën naar keuze. Hoe je daarvoor te werk gaat, ontdek je in een van onze vorige blogartikels.
  5. Amberblokjes: tegenwoordig hebben ze deze in alle vormen, kleuren en geuren en zo’n amberblokje verspreid eveneens een heerlijke geur.
  6. Geurstokjes: Last but not least kan je ook nog gebruik maken van geurstokjes. Sinds kort zijn er bij ons in het atelier geurstokjes te verkrijgen en vanaf 11 maart vind je deze ook terug in de Revive and Bloom collection, online. En sinds deze geurstokjes te verkrijgen zijn in het atelier maak ik ‘s ochtends wanneer ik toe kom telkens de conclusie dat het zo lekker ruikt in het atelier! Alsook (als je mij niet moest geloven 😉 ) kwam er afgelopen week een klant binnen die iets wilde vragen en zij zei meteen bij het binnenkomen: “Amai, dat ruikt hier lekker!”. Let wel op bij het aankopen van je geurstokjes dat je kiest voor een geurdiffuser waar natuurlijke stoffen in gebruikt werden. Die van ons zijn bijvoorbeeld vegan en gemaakt met biologische alcohol en biologische essentiële oliën.

Ik hoop alvast dat deze tips je helpen om je huis lekker naar de lente te laten ruiken! Welke tip ga jij toepassen? Laat het hieronder achter in de reacties of deel het met me via onze social media, want ik ben razend benieuwd!

droogbloemen winterdip tegengaan hoe laat ik mijn huis lekker ruiken
Foto: Roxanne Danckers

Veel liefs,
Nina van Floral Madnesses

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *